top of page
_edited.jpg

CO2 Laser

CO2 laseri s laserskom cijevi koriste gasnu smjesu, obično kombinaciju ugljičnog dioksida, dušika i helija, kao aktivni medij za proizvodnju laserskog zračenja.

Tipična CO2 laserska mašina sastoji se od konstrukcije, laserske cijevi, kontrolera, sistema za hlađenje laserske cijevi te sistema za odsis dima. 

Područja primjene CO2 lasera su: 

Reklamna industrija: CO2 laseri s laserskom cijevi često se koriste za graviranje i rezanje materijala kao što su plastika, drvo i staklo za izradu reklamnih znakova, trofeja i personaliziranih proizvoda.

Modelarstvo i izrada raznih predmeta i suvenira: CO2 laseri s laserskom cijevi su popularni među umjetnicima i dizajnerima zbog svoje sposobnosti za precizno graviranje i rezanje različitih materijala. Oni omogućuju izradu detaljnih umjetničkih radova i unikatnih dizajnerskih komada, suvenira, prototipova itd.

Tekstilna industrija: CO2 laseri s laserskom cijevi koriste se za rezanje tkanina, kože i drugih tekstilnih materijala. Oni omogućuju brzo i precizno rezanje bez potrebe za fizičkim kontaktom s materijalom, što smanjuje rizik od oštećenja ili deformacija.

Obzirom da se radi o mašinama koje se najčešće kupuju prema specifičnoj namjeni, prije same kupovine potrebno je uraditi analizu zahtjeva i prema tome predložiti optimalmo rješenje. Najčešće se radi o potrebnoj radnoj površini, materijalu koji ce se koristiti, lokaciji (zbog dima), opsegu posla (dnevno opterećenje) i slično. Za sva ova pitanja stojimo vam na raspolaganju.

bottom of page