top of page
_edited.jpg

Strug CNC 210

CNC Strug CNC 210 je posebno dizajniran za upotrebu u edukacionim procesima kao i za hobiste koji žele da imaju CNC strug , nemaju potrebe za velikim pozicijama niti imaju industrijski elektro priključak ( CNC 210 ima monofazni priključak na klasičnu utičnicu). Velika vrata koja na sebi imaju providni panel pružaju odličnu vidljivost prilikom obrade a u isto vrijeme obezbijeđena je sigurnost za posmatrača ukoliko  dođe do nekoe neželjene situacije ( lom alata, odvajanja predmeta obrade i slično).  Upravljački kontroler je industrijskog nivo, sa svim savremenim karakteristikama te nakon usvojenih vještina na ovoj mašini, omogućena je jednostavna tranzicija i na druge mašine iz ove oblasti. U nastavku ćemo pomenuti glavne karakteristike koje čine ovaj strug jedinstvenim:

 

Glavni pogonski sistem

Glavni motor mašine direktno pokreće vreteno, nema zupčanika, jednostavna struktura, laka za održavanje te je cijeli sklop visoke pouzdanosti. Prenos se vrši putem glavnog motora sa DC brushless motorom, sa regulacijom brzine direktno iz koda. Pozitivna i negativna rotacija vretena se kontroliše preko električnog sistema, pri čemu pozitivna i negativna rotacija imaju istu brzinu.

 

Mehanizam za stezanje radnog komada

Konfiguracija mehanizma za stezanje radnog komada na alatnoj mašini je tročeljusna stezna glava, sa ručnim stezanjem. Moguće je staviti i amerikaner sa 4 ili više čeljusti.

Sistem za pogon pomaka

Kretanje pomaka po osi X i Z se ostvaruje pomoću servo motora (prenos preko remenice). Kuglični vijak i matica su prethodno „prenapregnuti“ da se poništi prazan hod, što omogućava precizan prijenos bez zazora.

 

Sistem za pogon fotoelektričnog enkodera

Fotoelektrični enkoder glavnog vretena se pokreće pomoću sinhronog kaišnog točka na glavnom vretenu koji pokreće sinhroni kaišni točak na sjedištu enkodera.

 

Revolverska glava

Mašina može koristiti dva reda nosača alata i može biti opremljena sa četiri električne stanice. Električno zaključavanje revolverske glave se direktno pokreće ugrađenim motorom unutar revolverske glave, pod direktnom kontrolom NC sistema.

 

Konjić

Konjić je manuelni. Konjić se ručno zaključava na klizacu (postolju) prema principu ekscentra, sa ručnim zavrtnjem koji pomiče rukav konjića naprijed-nazad; opuštanjem ekscentričnog mehanizma za zaključavanje, konjić se može ručno pomicati naprijed-nazad. Kada se koristi konjić za rad, potrebno je zaključati rukav konjića.

Specifikacija:

 

Maksimalni prečnik obratka 210 mm

Maksimalna dužina obrade 250 mm

Prečnik rupe vretena 26 mm

Brzina vretena 100-3000 o/min

Pomak po osi X 90 mm

Pomak po osi Z 300 mm

Maksimalna brzina pomicanja po osi X (korak) 2000 mm/min

Maksimalna brzina pomicanja po osi Z (korak) 2000 mm/min

Obrtni moment motora za pomak 3,0 N.M

Preciznost pozicioniranja 0,02 mm

Preciznost ponovnog pozicioniranja 0,02 mm

Radijalna odstupanja na proksimalnom kraju vretena 0,01 mm

Konus rukava konjića MT2

Prečnik rukava konjića 22 mm

Maksimalni pomak rukava konjića 50 mm

Snaga glavnog motora 1,2 kW

Snaga pumpe za rashladnu vodu 40 W

Držač alata Električni sa četiri stanice

Specifikacije držača revolverske glave 12 mm

N.W./G.W. 210/245 KG

Veličina mašine 1170×700×860 mm

bottom of page